Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Sunday, January 1, 2012

Eнергията на Планетите през 2012

by Астро фокус on Sunday, January 1, 2012 at 5:07pm

във фейса съм свързана с бюлетините на Астро Фокус и тази статия много ми допадна :)
от тук

Ето, че настъпи така обсъжданата 2012 година, имаме 356 дни да разберем какво ще се случи на 21.12, а дотогава нека просто бъдем себе си. Според източния - китайски Зодиак, това е годината на Водния Дракон и въпреки че тя винаги е високосна, китайците я смятат за щастлива. Така или иначе ни се отпуска (календарно) един ден повече, т.е. би трябвало да имаме повече Време ;) за добри дела естествено!

Какво забеляза АстроФокус, поглеждайки кой цикъл на коя планета как е зациклил.

Планетата на властта Плутон се намира в знака на Козирога. Оттам ще ни дава мощен тласък да конкретизираме целите си и да работим с тях (дори да не искаме). Това, което обаче прави е, че кара политиците от цял свят да се замислят и да поемат отговорност за действията си. Последният път, когато Плутон е минал оттам е започнала епохата на Възраждането, така че имам надежда за вълнуващи промени.

Загадъчният Нептун ще се върне в своя любим знак Риби както преди 165 години. Ще кажа само, че тогава са започнали мощни промени в цяла Европа. Астрологическата версия е, че хората стават по-чувствителни въобще и има предпоставки за Златен век в областта на музиката, изобразителното изкуство, танца. Събужда се също и милосърдието.

Непредсказуемият Уран трайно се установява в знака на Овена като по този начин подтиква всеки да търси Ново Начало, да бъде активен и да отстоява жизнената си позиция.

Мъдрият Сатурн до октомври ще пребивава в знака на Везните, откъдето ще следи за справедливостта в партньорските взаимоотношения, а след това заема позиция в знака на Скорпиона, откъдето (с подкрепата на Плутон) ще събуди съвестта на управляващите и ще разбуди чувството им за дълг.

Щедрият Юпитер, Учителят, Философът и Благодетелят през първата половина на годината ще се движи в знака на материалното благополучие и здравето Телец. Това е моментът да научим уроците как да се справяме с парите. После ще влезе във въздушното царство на Близнаците, където ще провокира нашето любопитство, нуждата от движение, нови знания, нова обстановка. Време да научим нещо, което отдавна искаме.

Боецът Марс доста дълго ще се заседи в знака на Девата, откъдето ще ни подтиква да действаме по-енергично по въпросите, свързани със собственото здраве и организацията на ежедневието ни. Ще ни даде сили да се справяме с досадната работа и да бъдем по-акуратни и точни във всичко.

Както вече сте чули, 3 пъти през годината има периоди, в които Меркурий е ретрограден и това е време за довършване на нещата, които сме отлагали, за преразглеждане на минали действия, но тогава са по-сложни и объркани комуникациите и разбира се не се препоръчва подписване на документи и договори. Така че имайте едно наум от 12 март до 4 април; от 15 юли до 8 август; от 7 до 27 ноември. Ретроградното движение е в по-голямата си част в огнените знаци, което може да доведе до доста сериозни конфликти заради лесната възбудимост на ума. Сериозно препоръчвам йога и медитативни практики.

Венера също има своя период на ретроградност от 16 май до 28 юни. Това е време на изпитания в любовта, на връщане на стари страхове, на повята на съперници (дори само в ума ни) и изобщо време, в което може леко да пообъркаме любовния си живот. 

Как ще използваме енергията на планетите през годината зависи от нас и от нашия космически статус, но най-важното е да сме Осъзнати за случващото се и да го приемем като уроците на живота.

No comments: