Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Wednesday, April 13, 2011

Цикли на Животът - Четири

От Сайтът на Една Жена


Ако се съмняваш в себе си, ще се съмняваш и във всичко.
Ако съдиш себе си, ще виждаш съдници навсякъде.
Но ако се вслушваш в звука на собствения си глас,
Можеш да се издигнеш над съмнението и преценката,
И ще можеш да виждаш завинаги.

Nancy Kerrigan


Добре дошъл в годишен цикъл 4 на идентичността, приоритетите и усилията. Събитията от тази трудна, работна година няма да оставят съмнение, че е дошло времето да се определят нови приоритети и да се работи здраво за определена дългосрочна цел. Без този поглед и отдаденост, тази година може да бъде едно объркващо и проблемно пътуване.

Енергия 4 реагира на силата на твоята воля. Когато волята е силна, могат да се постигнат големи успехи. Въпреки това, точно в годишен цикъл 4 осъзнаваме, че нашата воля не е толкова свободна, колкото сме вярвали, че е, защото сме я подтискали с ограниченото виждане за нашия потенциал. Волята е съставена от чувства. Да знаеш как се чувстваш е единственият начин да знаеш какво искаш да създадеш през живота си. Цялата съзидателност се ражда точно от нашите чувства.

Първоначално енергия 4 може да те кара да се чувстваш ограничен и обграден от обстоятелства, които си мислиш, че са извън твоите способности да промениш. Частта от теб, наречена воля се чувства ограничена точно от мисълта ти, че не контролираш дадена ситуация.

Въпреки това, частта от твоята воля, която е свободна, се опитва да спаси загубените си части. Не се тревожи, ако не разбереш това веднага. С напредването на годината по нейния си начин, ще дойдат много нови разбирания.

4 е сериозна и практическа енергия, която се нуждае от определена цел, за осъществяването на която да работи. Тази енергия реагира най-добре на рутината, ефикасността, порядъка и организацията. Енергия 4 трябва да знае посоката си предварително, за да може да запази изцяло целенасочеността си (maintain its profound sense of purpose). През тази година ще развиеш по-силно чувството си за собствена цел. Ще определиш точен курс или посока за себе си. Не можеш просто да се носиш по течението и да се надяваш на най-доброто. Нуждаеш се от определена и смислена цел, върху която да се концентрираш и за която да си отговорен.

Сериозно преценявай всяка страна от живота си. Изправи се сам срещу себе си с виждане за това, накъде те води всяка от тях. Бъди практичен, изправяй се лице в лице с фактите и търси решения, които ще променят неблагоприятните обстоятелства. Да, 4 е сериозен цикъл и цикъл, който променя живота.

Организирай живота си съгласно това, което е важно за теб. Определени неща, които си вярвал, че са важни, може да са съвсем същите неща, които сега те ограничават. Да обвиняваш другите е просто още една форма на ограничаване, защото подсказва, че си жертва на някой друг или на нещо друго. Всъщност ти си този, който си поставя ограничения, като отказва да си определи приоритетите.

Освободи се от обстоятелства и вярвания, които те ограничават физически, емоционално, съзидателно и интелектуално. Тези неща ти пречат да бъдеш човека, който знаеш, че можеш да бъдеш. През тази година ще се изправиш лице в лице с реалността за теб, а това може не винаги да бъде приятна гледка.

Време е да изкорениш безполезните и тривиални аспекти от живота си, особено онези вярвания и отношения, които просто нямат значение в основната схема на нещата. Тези тривиални неща объркват по-голямата картина на живота ти. Концентрирай се върху това, което наистина има значение за теб и, дори и тогава, се изправи лице в лице с възможността половината от тези неща също да нямат значение. Това, което има значение е свободата ти да създаваш – и съществуваш – съгласно собствените ти разбирания.

Време е да се изправиш сам и да се вгледаш честно в онези аспекти, които вярваш, че те задържат. Скоро ще разбереш, че много от тях сам си си ги създал. Дали си твърде праволинеен или си твърде фриволен и небрежен? Твърде упорит ли си, за да приемеш миналите и настоящите си грешки? Нереалистичен ли си за твоят талант и потенциал? Болен ли си заради недохранване, заради преяждане или липса на упражнения? Нереално ли се отнасяш към финансите и материалното? Избягваш ли да се изправяш лице в лице с действителността като сам се разсейваш? Основаваш ли действията си на твоите собствени чувства и вярвания или на тези на други хора?

Бъди честен със себе си, когато преценяваш възможностите си. Изкорени онези идеи, за които знаеш, че не работят за теб. Чрез този процес на елиминиране ще видиш посоката, в която трябва да поемеш, ако искаш да изградиш идентичността и новите обстоятелства, които толкова много искаш. И точно в това е същността на година 4. Това е цикъл, през който трябва да изградиш това, което искаш. Упоритата работа е неизбежна. Ключът е вярата в себе си.

Прегледай финансовите си дела. Организирай тази област от живота си. Събитията от Април и Май ще обърнат вниманието то върху тези въпроси. Спестявай пари, когато можеш, защото промяната на цикъла през следващата година ще ти даде обстановката и възможностите да инвестираш пари в себе си или в нещо, което вълнува сърцето ти. Бъди практичен и ефективен с ограничените ресурси на тази година. Разбери как работят парите и следи какво се случва в измамния свят на икономиката.

Годишен цикъл 4 е път, пълен с ограничения и препятствия. Всъщност, през тази година ти вървиш по трънливия път на живота. Енергия 4 те довежда до това, което вярваш, че са твоите граници. В замяна, ще се научиш как да калиш волята си в такава степен, че засилването на личната ти енергия да увеличи възможностите ти. По този начин, въпреки че все още ще си ограничен – ние всички сме – няма да си затворен и пресиран. Колкото повече вярваш в себе си и предприемаш действията, които са необходими, толкова по-малко ограничен ще бъдеш. Трябва да си поставиш твърда цел, да се отдадеш на нея и да положиш усилия.

Всеки път, когато чувстваш, че се бориш през тази година, спри да правите това, което правиш и се изправи лице в лице с настоящите факти за положението. Борбата е болезненият резултат от отричането на действителността.

Ще се примириш със собствената си самоличност през тази година. Ще осъзнаеш, че значително си се подценявал. Чувството ти за самоличност не идва от това, което правиш през живота си, а от начина, по който чувстваш живота и от мястото ти в него. Да, професионалният ти живот може да отнема много от времето и енергията ти, но във теб има много повече от това, което правиш за оцеляването си. Какво правиш за живота?

Не е вероятно прогресът ти да е бърз. Цикъл 4 позволява само бавно и обмислено движение. Може често да се сблъскваш със забавяния и препятствия, както и с пристъпи на самота и песимизъм, само за да се стегнеш отново, когато си спомниш, каква е целта на тази година – да се прави усилие да се живее, както искаш да се живее.

В хода на процеса ще се сблъскваш с пречка след пречка, затруднение след затруднение. Защо той трябва да бъде толкова стресиращ? За да ти се покаже, че без значение какви бариери са изправени пред теб, ти можеш да ги прескочиш всичките и дори можеш да обърнеш нещата в твоя полза. Тази година предлага като максимална отплата постижения, пробиви и признание.

Необходим е практически план, както и усърдно и търпеливо внимание към детайлите. Вниманието сега е насочено върху работата, решителността, организацията, самоувереността, малкото отчаяние и многото смелост. През тази година ще слагаш в ред живота си. И ще се освобождаваш от затвора, в който ти или другите са те поставили.

На път си да се освободиш от стария и ограничен начин на живот. Това е трудната част. Ще навлезеш в нов свят на любов, щастие, съзидателност и свободна воля. Това е мотива. Това може да не е най-лесната от годините, но с решимост, това може да бъде един от най-пълноценните цикли, които някога ще преживееш.

No comments: