Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, March 4, 2011

Как работи мозъкът?

В "Холографската вселена" има една рисунка на 105 стр. /има я в спиралата/, която много точно обяснява как работи мозъка. 


Отляво има една решетка с точка в средата. 
Отдясно има звезда. 
Когато си затвориш дясното око и гледаш в звездата и започнеш да движиш листа напред, назад, точката в един момент изчезва, защото попада в сляпото петно на окото. В средата на ретината, където оптичните нерви се свързват с окото, ние имаме едно сляпо петно, в което няма фоторецептори. 


Но по-интересното е, че решетката изглежда непокътната. 
"Мозъкът изкусно запълва дупките, както един изкусен шивач закърпва дупка в плата. 


Най-забележителното е, че мозъкът закърпва гоблена на нашата зрителна реалност така майсторски, че ние даже не разбираме, че той го прави. 


Прибрам смята, че може би всички видове неща са в царството на честотите, което ние не виждаме, неща, които нашият мозък се е научил редовно да редактира в наша зрима реалност. 
Той мисли, че когато мистиците имат трансцендентални преживявания, това, което те реално правят е да улавят проблясъци от царството на честотите. 


„Мистичното преживяване се проумява, когато можем да осигурим математическите формули, които ни движат напред-назад между обикновения свят, или царството на „образ-обекта", и „царството на честотите", казва той."
Виждането на аурата например спада към този тип преживявания и също подлежи на развитие.


via
.....................

No comments: