Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, January 14, 2011

За ЛИМОНИТЕ - пречистване

В темата за подсъзнанието попаднах на няколко изключително интересни поста за Пречистване с Лимони :)













Лечителя Димков е лекувал карма с лимони, защото е известно, че в семейство с лечител, ясновидец и т.н. на всички наоколо им е трудно. Та Димков е спасявал семейството си с лимони.

Изобщо лимона е едно светло същество слязло да ни помага, както пише Дънов. 



***************


Аз пък с етерични масла от лимон и от евкалипт много успешно се предпазвам от всякакви настинки, грипове, зарази и подобни гадости вече втора година! Проверено и действа на 100%! Обаче за цитрусовите масла трябва да се внимава, ако човек ги взима вътрешно, защото регулират теглото и ако някой иска по някаква причина да качи килограми, няма да стане работата  Embarassed. Иначе на аромалампа или на капки на носа, вани и всичик други методи пак си се ползва ефекта на предпазване от бацилки.


***************


Ето инструкция:

Воля и точно 100 броя здрави, добре узрели лимона.
Прочистването трае 19 дни.
Започва ден или два преди пълнолуние и завършва три-четири дни след новолуние.

Добре е процедурата да се прави поне веднъж годишно. Най-благоприятните месеци за провеждане на процедурата са февруари и март. Идеята е да се подсили организма след отиващата си зима. Това е и времето, когато започват да се вихрят вирусните епидемии, а „лимонената инжекция“ е добър щит срещу тях.


1 ден – 1 лимон – изцежда се, разрежда се с вода на вкус и се пие
2 ден – 2 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
3 ден - 3 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
4 ден - 4 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
5 ден - 5 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
6 ден - 6 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
7 ден - 7 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
8 ден - 8 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
9 ден - 9 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
10 ден - 10 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
11 ден - 9 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
12 ден - 8 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
13 ден - 7 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
14 ден - 6 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
15 ден - 5 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
16 ден - 4 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
17 ден - 3 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
18 ден – 2 лимона  – изцеждат се, разреждат се с вода на вкус и се пият
19 ден - 1 лимон  – изцежда се, разрежда се с вода на вкус и се пие

Ако сте стигнали дотук – ПОЗДРАВЛЕНИЯ! 


Вие сте, както много точно го каза един приятел, ЦИТРОНИ ШАМПИОНИ!

Съвет: Не прецеждайте лимоновия сок – колкото по-гъст е той, т.е. колкото повече пулпа има в него – толкова по-добре ще се усвои от организма ви. В пулпата на цитрусовите плодове се съдържат вещества /като рутин и редица биофлавоноиди/, благодарение на които витамин С се усвоява многократно повече отколкото ако приемете само чистия сок.

Противопоказания:
Не се притеснявайте от голямото количество приемани лимони – не забравяйте, че витамин С неможе да се предозира – каквото не е необходимо на организма ви, той го изхвърля с урината.

За хора с камъни в бъбреците или жлъчката – може да се проявят кризи – задължително се консултирайте с личния си лекар ако сте решили да опитате тази процедура.

За хора с гастрити и язви – абсолютно забранено – по обясними причини.

Това прочистване е предвидено за клинично здрави хора. 
Ако имате каквито и да било здравословни проблеми и прилагате „лимоновото прочистване“ – нека това да стане със знанието и под наблюдението на личния ви лекар.

Възможно е да не успеете да стигнете до 10-те лимона на ден. Не се обезсърчавайте – започнете да намалявате бройката оттам, докъдето сте стигнали.

Храната ви по време на прочистването трябва да е лека и по възможност вегетарианска. Ограничете животинските мазнини, алкохола и пушенето. В крайна сметка е безсмислено да консумирате 10 лимона на ден с 3 кутии цигари, нали…

Какви са ефектите от прочистването с лимонов сок?

Прочистване на кръвта.

Прочистване на лимфата.

Прочистване на ставната течност.
Прочистване на жлъчката.
Прочистване на бъбреците.

Прочистване на черния дроб.

Разтваряне и изнасяне навън на шлаките от стените на червата.

Подобряване състоянието на кръвоносните пътища, оттам подобряване на кръвообращението.

Подобряване на метаболизма – обмяната на веществата като цяло.

Намаление на мастните депа в организма и намаление на теглото.


*************



Процесът няма общо с витамин С. Точно същото се получава (извличането на токсини, регулирането на килограми, регулирането на леки отклонения в кръвното налягане и кръвната захар) при ползване и на други форми от цитрусови плодове (аз лично практикувам етерични масла, както писах вчера  Very Happy).

Някога имах отворен гастрит, който ликвидирах с една тибетска рецепта с извлек на чесън във висок процент спирт, комбинирана с чистене на черния дроб с ябълков сок и приемане след това на лимонов сок и зехтин. Маса лекари ми обясняваха "рисковете", но аз вече бях тръгнала по алтернативния път към тялото по друга причина и знаех какво мога да постигна. Сега имам абсолютно здрава храносмилателна система, ям много люто (количество и качество), реагирам перфектно на храни. Изобщо идеята с "пробиването" на стомашната лигавица от разреден лимонов сок е  Laughing Язвената болест не се предизвиква от такива леки натоварвания като малко лимони, ако не са налични другите рискове холистично погледнато. Язвата е силно повлияема от цялостното отношение към тялото, нивото на стрес, регулярността на храненето, приемането на фибро-храни (по-скоро липсата им в храненето) - някога доста четях по въпроса и проверявах върху себе си.

Рози и рози


**************


Ще разкажа, но предупреждавам, че всеки сам си носи отговорност за тялото, защото само той си го познава  Laughing.

Започва се с 10 дни ядене успоредно с другата храна на 10 ябълки на ден (аз така съм го правила), като се препоръчва да се махне месото, яйцата и прясното мляко от храненето за целия период на режима. След това 2 дни пиене само на ябълков сок, може с пулпата. Вечерта на втория ден след 19 часа (има цикли на функциониране на отделните органи и системи и в зависимост от тях (активен/ пасивен период) се правят режимите за активно прочистване) се разделят 100 грама чист студено-пресован зехтин и 100 грама лимонов сок на 4 порции. Пие се сместа (като се разбърка добре не е неприятно, все едно сос за салата) през 15 минути по една порция и се ляга в леглото на топло с грейка или шише с топла вода на черния дроб (дясно подребрие).

Има хора, които го правят с голямата доза, която е общо 200 грама, аз не съм го правила така и нямам опит. В един момент става малко странно усещането в стомаха, но не беше някаква драма (тъй като съм правила йога упражнението със солената вода за промиване на храносмилателната система - то е доста по-драстично, докато тръгне успешно). След това заспивате. Аз преди сока и зехтина взимах топла вана, за да се отпусне цялото тяло и дишах лайка (тогава нямах още етерични масла, това първо съм го правила през 1998 година!!). В следващите 10 дни пак не съм яла месо, яйца и прясно мляко, защото белтъчините пречат на процеса на последващо очистване. Като цяло ви предстои голямо ходене в тоалетната (извинете натурализма) през дните, така че го разположете добре във времето (примерно да не сте в командировка)  Embarassed

Аз съм го правила 2 пъти през тези 12 години.

Рози и рози


*******************



ПО ЕДИН ЛИМОН НА ДЕН ГАРАНТИРА ОТСЛАБВАНЕ
Преди или след празници диетата винаги е актуална тема. Всяка година диетолозите правят по някое ново, сензационно откритие. Ето го и последното магическо средство за топене на мазнини: лимоновият сок. Според д-р Тереза Чънг, авторка на "Диетата на лимоновия сок":


"Ако храносмилателната ви система не работи добре, е невъзможно да отслабнете здравословно. Ако тялото не абсорбира правилните хранителни вещества, няма значение колко тежите наднормено, организмът ви подава сигнали за недохранване и постоянно ви алармира, че е гладен, когато всъщност не е."


Решението е в лимоните. Те са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар.
Пектинът, който се съдържа най-вече в кората е богат на фибри и подпомага отслабването, образувайки гелообразен филм, и по този начин предпазва стомаха от прекалено бързото усвояване на захарта. Освен това пектинът доказано потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема. 

Друг голям помощник на храносмилалането е витамин С, който се съдържа в големи количества в лимоните. 

При спазване на общите правила за здравословно хранене (избягване на сладко, на мазна, тежка, пържена храна, ограничаване алкохола и т.н.) и съчетаване на това с поне 1 лимон на ден – под формата на сок или като подправка на ястията, д-р Тереза Чънг гарантира подобрено храносмилалане, а оттам и намаляване на телесното тегло.
krem-karamel

*****************************


No comments: