Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Thursday, October 7, 2010

ЕНЕРГИЕН ЩИТ

"Енергийният щит" е метафора за лична мощ, силна воля и твърда непоколебимост. Това е невидимо защитно покритие, което всеки индивид може сам да си създаде. Днес ще ви предложа, приятели, един от начините как сами можете да си създадете Енергиен щит.

Всъщност това е едно позитивно упражнение за релакс и медитация.
...
Уверявам ви, че наистина ще се почувствате по-добре...

Да започнем...

Настани се удобно на тихо и спокойно място. Поеми няколко пъти дълбоко въздух и затвори очи. Отпусни мускулите на тялото си. Започни от пръстите на краката… отпусни краката… бедрата и таза…отпусни стомаха си…ръцете…врата и раменете,…отпусни главата си…отпусни цялото си тяло.
Вече се чувстваш много удобно…лек и въздушен като перце…

Сега,…представи си, че отиваш на някакво магическо място… може да е остров, прекрасен омаен остров. Нека се казва Островът на спокойствието, защото на него никой не е разстроен или нещастен. Много специални неща могат да се правят на този остров. Представи си как извършваш някои от тях: плуваш, печеш се на слънце, хапваш екзотични плодове и морски дарове, четеш любима книга, говориш си с приятел…

Потопи се в тишината и забавленията на този Остров на спокойствието.

Всичко в теб прелива от щастие, красота и хармония…

Представи си, че около целия остров има защитен енергиен щит. Можеш да го видиш посредством въображението си. Можеш да го почувстваш с тялото си.

Този енергиен щит ще пропуска само добрите неща… любов и хубави мисли, приятелски настроени хора. Нищо не може да премине през щита, освен ако ти не го поканиш. Енергийният щит е много мощен. Всякакви бури могат да вилнеят наоколо, но на Острова на спокойствието ти си напълно защитен… Представи си, че някой ти е казал нещо грубо, обидно, държал се е нелюбезно или се е разкрещял. Първата ти реакция е да се почувстваш наранен и разстроен,… но внезапно… да - ти си спомняш за енергийния си щит. Той те обгръща и нелюбезните думи просто рикошират в него. Острите, обидни думи не могат да го пробият, крясъците въобще не те засягат.
 Оставаш спокоен и уверен.
Винаги, когато си в ситуация, която може да те разтрои, може да вдигаш енергийния си щит и да си се представиш усмихнат и уверен. Представи си, че се държиш спокойно и уверено във всяка ситуация. Усещането е прекрасно. Когато си спокоен и уверен, винаги вземаш правилното решение.

Сега виждаш колко красива, чиста и бликаща от енергия е картината на съзнанието ти, колко дръзки и ярки са цветовете.
Забележи, че можеш дори още повече да увеличиш яркостта им, както при телевизора.

Когато си готов, започни да мърдаш пръстите на ръцете и краката си. Бавно се протегни, отвори очи и помисли за своя "Енергиен щит"...




via

No comments: