Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Wednesday, September 1, 2010

Тайната - субтитрите

------------



ТАЙНАТА




Преди година животът ми се срина. Работех до изтощение. Баща ми почина внезапно, отношенията ми с близките бяха напрегнати. По онова време нямах представа, че от най-дълбокото ми отчаяние щеше да се роди най-големият дар.

Бях допусната до велика Тайна. Започнах да я проследявам назад в историята. „Изумруденият скрижал”, Тайната бе погребана. Тайната бе обект на страстно желание, но за Тайната бе забранено да се говори. Тайната не биваше никога да бъде разкрита пред широка публика. 

Не можех да повярвам колко хора знаеха за нея! Те бяха най-великите в историята: Платон, Шекспир, Нютон, Юго, Бетовен, Линкълн, Емерсън, Едисън, Айнщайн. 

Защо останалите не знаят за това? Всичко, което исках, бе да споделя Тайната със света. Започнах да търся хора, живеещи днес, които знаеха за Тайната. Един по един, те започнаха да се появяват. 

Боб Проктор - философ: Tайната ти дава всичко, което желаеш: щастие, здраве и богатство.
Джо Витале - метафизик: Можете да имате, да бъдете или да правите всичко, което искате.
Джон Асараф - предприемач: Можем да имаме всичко, което си изберем. Без значение колко голямо е. В каква къща бихте искали да живеете?
Лорал Лангемайер - финансист: Искате ли да бъдете милионери? Каква професия бихте желали да имате?
Мери Даймонд - консултант по Фън Шуй: Искате ли повече успехи? Какво всъщност искате?
Д-р Майкъл Бекуит - свещеник и ясновидец: Виждал съм много чудеса да се случват в живота на хората. Чудеса, свързани с пари, с физическо излекуване, психическо оздравяване, излекуване на отношенията.
Джак Канфийлд - писател: Всичко това става, защото знаем как да приложим Тайната. Това е Великата Тайна на живота.


Т А Й Н А Т А

Тайната е отговорът на всичко, което е било,
всичко, което е, и всичко, което някога ще бъде.
Ралф Уалдо Емерсън - (1803 - 1882)

   Вероятно се чудите каква е Тайната? Ще ви разкажа как аз я разбрах. Всички работим с една безгранична сила. Всички се ръководим от едни и същи закони - естествените закони на Вселената са толкова точни, че можем уверено да създаваме космически кораби, да изпращаме хора на Луната, да пресметнем приземяването с точност до части от секундата. Няма значение дали сте в Индия, в Австралия, Нова Зеландия, Стокхолм или Лондон, Торонто, Монреал или Ню-Йорк. Всички работим с една сила! Един закон - Привличането. Законът на Привличането.

   ТАЙНАТА Е ЗАКОНЪТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО
Всичко, което идва в живота ви, вие го привличате! И то е привлечено към вас чрез

   СИЛАТА НА ОБРАЗИТЕ, КОИТО ПОДДЪРЖАТЕ В УМА СИ
   То е това, което мислите. Разбирате ли, всичко което става във вашия ум, вие го привличате към себе си. Мъдрите хора винаги са знаели това. Може да се върнете назад при хората от древен Вавилон - те винаги са го знаели, но това е била малка група хора. Защо един процент от населението печели около 96% от всички пари, които са в обръщение на Земята? Мислите ли, че това е случайност? Не, никак не е случайно! Определено е да става така. Те разбират нещо. Те разбират Тайната!
  И вие ще се запознаете с нея. Най-простият начин за мен да гледам на Закона за привличането, е да мисля за себе си като за магнит и да знам, че магнитът винаги привлича нещо.
   Боб Дойл - писател: По същество Законът на привличането гласи, че нещата, които си приличат, се привличат.

 
   Но тук говорим на ниво мисли. Нашата работа като човешки същества е да мислим за нещата, които искаме, да си изясним какво наистина желаем? Тогава започваме да призоваваме един от най-великите закони на Вселената, и това е Законът на привличането. Ти се превръщаш в това, за което мислиш най-много. Но също и привличаш това, за което мислиш най-много. Ако го виждаш тук, ще го усетиш тук.
   Майк Дули - писател: И този принцип може да се обобщи в три прости думи:

   МИСЛИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ
   Повечето хора не разбират, че мисълта има честота. Всяка мисъл има честота и енергия. Можем да измерим мисълта. Така, ако мислите за нещо непрекъснато, ако си представяте, че имате тази нова кола, парите които ви трябват, създавате компания, намирате си сродна душа. Ако си представяте как би изглеждало това, вие излъчвате тази честота непрекъснато и последователно. Мислите изпращат този магнитен сигнал, а това привлича съответното желание обратно към вас. Представете си охолен живот, и вие ще го привлечете. Законът работи винаги, по всяко време, при всеки човек.

   НО ЕТО КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ
   Повечето хора си мислят за това, което НЕ искат, и се чудят защо то им се случва отново и отново, и отново. Законът на Привличането не се интересува дали възприемате нещо за лошо или добро и дали го искате, или не го искате. Той отвръща на мислите ви. Затова ако си седите вторачени в проблемите и се чувствате ужасно заради тях, това е сигналът, който отправяте към Вселената. "Аууу, чувствам се ужасно зле! Имам толкова дългове!" Вие просто се уверявате в това и целият сте погълнат от това чувство. Затова точно от него ще получите повече.
   Естер Хикс - проповедник: Когато гледате към нещо, което желаете и му казвате ДА, вие задействате мисъл и Законът на привличането отвръща на тази мисъл, и ви носи нещата, които съответстват на мислите ви. Но когато се вглеждате в нещо, което не искате, и му казвате НЕ, вие всъщност НЕ ГО ОТБЛЪСКВАТЕ. Вместо това вие активирате точно тази мисъл за нещото, което не искате. И сега Законът на привличането ви доставя и него.
 

   Живеем във Вселена, която е основана на привличането. Всичко е свързано с него. Този Закон винаги работи, независимо дали вярвате в него, дали го разбирате или не. Винаги работи! Може да си мислите за миналото или настоящето, или бъдещето, но дали си спомняте, дали наблюдавате или си представяте, в този процес вие активирате мисъл и Законът на привличането, който е най-могъщият закон на Вселената, откликва на мисълта ви. Винаги нещо се сътворява. Всеки път, когато някой мисли за нещо продължително и постоянно, той е в процес на творене. Нещо ще се появи от тези мисли. Законът на привличането гласи, че ще ви се даде това, за което говорите, или върху което се фокусирате. И ако се оплаквате колко сте зле, вие създавате повече от лошото.
     

Бил Харис - психотерапевт: Имах ученик на име Робърт. Робърт беше обратен, участваше в онлайн курса ми, който предлага връзка с мен по и-мейл. И той описа мрачната картина на своя живот. В работата му всички колеги се подигравали с него и бил постоянно в напрежение от номерата, които му правели. Той каза, че като вървял по улицата, всеки, който го срещнел, искал да го малтретира по някакъв начин. Искал да стане комедиант, но когато отишъл и се изправил пред хората, всички го засичали, защото е гей. И целият му живот бил изпълнен с нещастие, и всичко се фокусирало върху тази идея, че това е, защото е гей.
 

   Започнах да го уча, че се фокусира върху това, което не иска. Насочих го обратно към и-мейла, който ми бе изпратил, и му казах: „Прочети го пак. Виж всички неща, които не искаш, и за които ми говориш. Мога да ти кажа, че си обсебен от тях. Когато се фокусираш върху нещо, ако вложиш в него силни чувства, то се случва още по-бързо.”
   Тогава той започна да прави това - да се фокусира върху нещо, което иска. Започна наистина да се опитва. Това, което стана през следващите 6-8 седмици, бе истинско чудо. Той ми каза, че всички хора в офиса, които са го тормозели, или се преместили в друг отдел, или напуснали работа, или го оставили на спокойствие. И той започна да си обича работата. Забеляза, че когато е на улицата никой не идва да го измъчва вече. Просто тези грубияни не бяха там. Когато направил комедийното шоу, хората не само не го обиждали, а се изправили и му ръкопляскали! Целият му живот се променил, защото и той се променил, защото започнал да се фокусира не върху това, което не иска, от което се страхува и от което иска да избяга, а се фокусирал върху това, което искал.

 

   Проф. д-р Джон Хагелин - квантов физик: Значи, когато сме положително настроени в нашите възгледи и ориентация, ние сме склонни да привлечем положителни хора, събития и обстоятелства. Когато сме негативно настроени или ядосани, сме склонни да привличаме негативни и гневни хора и неприятни събития и обстоятелства. И се оказва, че сте привлекли това, за което най-много си мислите, което преобладава в съзнанието ви, независимо дали тези мисли са съзнателни или несъзнателни. Това е неприятното.
 

  Джон Демартини - философ: Ако погледнете много внимателно, когато става дума за Тайната и силата на нашия ум, силата на намеренията ни в ежедневието ни, всичко е около нас. Просто трябва да си отворим очите и да прогледнем. Виждате Закона за привличането, потвърден в обществото ни: този, който говори най-много за болести, ги има. Този, който говори най-много за благоденствие, го има. Законът за привличането се потвърждава навсякъде около вас. Ако разбирате какво представлява той. Смисълът ми е, че вие сте магнит, който привлича мисли, хора, събития, начин на живот. Всичко, което внесете във вашия житейски опит, го внасяте благодарение на този мощен Закон на привличането.
 

  Проф. Фред Алън Уулф - квантов физик: Това, което ви говоря, не е някакво самозалъгване, празни фантазии или побърканост! Говоря ви от позицията на едно по-дълбоко, фундаментално разбиране. Квантовата физика наистина започва да клони към това откритие. Тя казва, че не може да има Вселена без Разумът да проникне в нея, и че всъщност умът оформя това, което възприемаме. Ако не го разбирате, това не значи, че трябва да го отхвърлите. Вие не разбирате съвсем и електричеството. Първо на първо, никой не знае какво точно е електричеството. И въпреки това се наслаждаваме на ползата от него. Знаете ли как работи това? Аз не знам. Но знам това: можете да сготвите вечеря на човек с електричество. Но също така можете да сготвите и човека...
 

  Често, когато хората започнат да разбират великата Тайна, те се плашат от всички тези негативни мисли, които имат. Трябва да знаем две неща:
   Първо: Доказано е научно, че положителната мисъл е стотици пъти по-силна от отрицателната. Това вече премахва донякъде тревогата.
   Второ: Вие живеете в реалност, в която съществува буфер на времето. И това забавяне ви е от полза. Сигурно не бихте искали да живеете в среда, където мислите ви се материaлизират незабавно. Резултатът не идва веднага и това е нещо добро. Следователно вие искате да осъзнавате мислите си, искате внимателно да ги подбирате и искате да се забавлявате с това, защото вие сте шедьовърът на живота си, вие сте Микеланджело на вашия живот. Давид, който извайвате, сте самите вие. И постигате това с мислите си.
 

   Лидерите от миналото, които притежавали Тайната, искали да използват нейната сила и да не я споделат с никого. Те държали хората в неведение относно Тайната. Хората ходели на работа, бачкали и се връщали от работа вкъщи. Те се бъхтели и оставали без сили. Защото Тайната се пазела само за малцината избрани.
 

   Д-р Денис Уейтли - психолог: Ние живеем във вселена, която се управлява от закони. Както има Закон за гравитацията - ако паднете от високо, няма значение дали сте добър или лош човек, ще се ударите в земята. Всичко, което ви обгражда точно сега в живота ви, включително и нещата, от които се оплаквате, сами сте ги привлекли. Знам, че това няма да ви хареса. Веднага ще кажете: «Не съм привлякъл аз катастрофата! Не съм привлякъл този клиент. Не съм привлякъл данъчния дълг. Не съм привлякъл...» каквото и да е, от което се оплаквате! А аз съм тук, за да ви го кажа направо:

   ДА, ТЪКМО ВИЕ СТЕ ГИ ПРИВЛЕКЛИ
   И това е най-трудно разбираемата част, но щом веднъж сте я осъзнали, тя променя живота ви. Това е част от всеобщата, огромна Тайна. И повечето от нас привличат несъзнателно! Ние си мислим, че нямаме никакъв контрол. Нашите мисли са на автопилот, нашите чувства са на автопилот, и така всичко си върви автоматично. Ако за пръв път чувате това, може да си помислите: «А сега трябва да моделирам мислите си ли? Това е бая работа.» Отначало може да ви изглежда така. Но тогава започва забавлението. Не ви караме постоянно да следите мислите си. Това може да ви подлуди. Има толкова много мисли, които идват от толкова много места, за толкова много неща. Тук се появява вашата система за управление чрез емоциите ви. Вашата система за управление са вашите емоции, които ви помагат да разберете какво си мислите. Вашите мисли пораждат вашите чувства. Емоциите са един невероятен дар, който ни позволява да разберем какво привличаме.
 

   Има само два вида емоции от тази гледна точка: при едните се чувстваме добре, а при другите - зле. Наричате ги с всевъзможни имена, но в основата си всички отрицателни емоции - дали ги наричате вина, гняв или фрустрация - се усещат почти еднакво. Всички те са ни неприятни и всички те са водач, който ни казва, че това, за което си мислим в момента, не е в хармония с това, което искаме!
 

   Д-р Бен Джонсън - лекар, д.м.н.: С други думи, това е лоша честота или лоши вибрации, или както искате го наричайте. Емоцията, от която се чувстваме добре, чувството на надежда, щастие или любов, доброто чувство, положителната емоция, идва да ни покаже, че това, за което си мислим тъкмо сега, е в хармония с това, което искаме.
 

   Така че наистина е много просто: отговорът е точно в това, какво привличам сега? Добре ли се чувствам при това? Ако да, тогава продължавайте смело да правите това, което правите! Чувствата ни са обратната връзка, която ни показва дали сме на прав път или се отклоняваме от него. Колкото по-добре се чувствате, толкова повече сте на прав път. Колкото по-зле се чувствате, толкова сте по-далеч от истината. Когато преминавате през различните ежедневни преживявания, вие формулирате мисли, които буквално моделират бъдещите преживявания и събития в живота ви. От начина, по който се чувствате, може да разберете дали нещата, към които се стремите, ще ви зарадват, като ги получите. Каквито и да са вашите чувства, те отразяват съвършено точно това, което е на път да се случи. И вие получавате точно това, което съответства на чувствата ви, а не онова, за което мислите. Затова, ако сутрин станат накриво, хората са склонни да продължат така и целият им ден минава наопаки. Хората нямат представа, че една проста промяна в настроението може да промени целия им ден и целия живот. Ако започнете деня си добре и запазите това щастливо чувство, стига да не позволите нещо да промени настроението ви, ще продължите да привличате по Закона за привличането повече ситуации, обстоятелства и хора, които поддържат това чувство на щастие.
 

   Добри дни, лоши дни, богатите стават по-богати, бедните стават по-бедни, всичко зависи от това, какви са преобладаващите чувства, които всички тези хора продължително изпитват. Може веднага да се почувствате здрави, да се почувствате процъфтяващи, да започнете да усещате любовта, която ви обгражда, дори и да я няма. И тогава Вселената ще откликне на същността на вашата песен, ще откликне на естеството на това вътрешно чувство и ще прояви съответното нещо, защото вие така се чувствате. Като цяло това, върху което фокусирате мисли и чувства, е това, което привличате в живота си. Без значение дали то е нещо, което искате или не.
   ТОВА, КОЕТО МИСЛИТЕ, ТОВА, КОЕТО ЧУВСТВАТЕ, И ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА, ВИНАГИ СЪВПАДАТ
   Всеки път. Без изключение. Това е трудно за преглъщане. Но когато започнем да се отваряме към този подход, от това следват невероятни неща. Това означава, че

КАКВОТО И ДА СА НАПРАВИЛИ МИСЛИТЕ С ЖИВОТА ВИ, ТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОПРАВЕНО, КАТО ИЗМЕНИТЕ СЪЗНАНИЕТО СИ
   Уинстън Чърчил (1874-1965): Вие създавате собствената си вселена, докато вървите напред през живота.
   Наистина е важно да се чувствате добре, защото това хубаво чувство се излъчва като сигнал към Вселената и започва да привлича още подобни хубави неща към вас. Колкото по-добре се чувствате, толкова повече привличате неща, които ви помагат да сте още по-добре и ви издигат все по-нагоре и нагоре... Знаете ли, че когато сте потиснати, можете да промените състоянието си, ей така?! Пуснете си хубава музика. Започнете да пеете. Това ще промени емоцията ви. Или си помислете за нещо красиво. Помислете си за бебе, или може би за някого, когото обичате. И продължавайте да държите тази мисъл в съзнанието си, отклонете всички други и ви гарантирам, че ще започнете да се чувствате добре.
   Джеймс Артър Рей - философ: Този принцип важи и за домашния ви любимец. Вярвам, че това е прекрасно, защото оправя емоционалното ви състояние. Когато чувствате обич към животинчето си, това е чудесно състояние на любов, което ще донесе добро в живота ви.
   А само какъв дар е това! И когато започнете да разбирате, когато започнете да насочвате мислите си според чувствата, които те предизвикват във вас и забележите връзката между това, което чувствате и мислите, и това, което се връща при вас, преди да се усетите ще разберете, че вие сте създателите на вашата собствена реалност. А тези, които гледат отстрани, ще бъдат удивени от съвършения живот, който водите.
   След като разбрах Тайната и започнах да я прилагам в живота, той наистина стана вълшебен. Мисля, че стана живот, за който всеки мечтае, и аз живея така всеки ден. Живея в имение за 4,5 милиона долара. Имам прекрасна съпруга. Ходя на почивка във всички приказни места на света. Изкачвал съм планини, ходил съм на експедиции, на сафарита, И всичко това се е случило и продължава да се случва, защото знам как да прилагам Тайната. Животът може да бъде феноменален, и той ТРЯБВА да бъде такъв, и той ЩЕ СТАНЕ необикновен, щом започнете да използвате Тайната.

   КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТАЙНАТА
   Много хора ме питат каква е тяхната задача в процеса на творчеството и каква е задачата на Вселената. Затова нека разгледаме този въпрос. Ще използваме една метафора. Помислете за Аладин и лампата му. Сигурно сте чували за него. Аладин взема лампата, избърсва я от праха и хоп - появява се духът. Джинът винаги казва едно нещо: „Твоето желание е заповед за мен.” В тази приказка обикновено се изпълняват 3 желания, но ако проследим историята назад към изворите й, няма ограничение в броя на желанията. Помислете върху това.
 

   Сега, нека вземем тази метафора и да я приложим в живота си. Запомнете, Аладин е този, който казва какво иска, а обширната Вселена е този велик дух - джинът. Религиите го наричат с много имена. Твоят ангел пазител, твоето висше Аз. Можете да му сложите всякакъв етикет и да изберете име, което ви устройва. Но всяка традиция ни е учила, че има нещо по-голямо от нас. А духът винаги казва едно: „Желанието ти е заповед за мен.”


   Искаме да ви кажем, че творческият процес се състои от три стъпки:
 

   ПЪРВАТА Е ДА ПОИСКАТЕ КАКВОТО ЖЕЛАЕТЕ. Няма нужда да използвате думи. Всъщност, Вселената не слуша вашите думи. Вселената реагира на вашата МИСЪЛ. Какво е вашето истинско желание? Седнете и го напишете на лист хартия. Напишете го в сегашно време. Можете да започнете като напишете: „Толкова съм щастлив и благодарен...” И тогава обяснете какъв бихте искали да бъде животът ви. Във всяка област. Това е много забавно. Все едно Вселената е каталог, а вие прелиствате страниците му и решавате: „Бих искал да преживея това, искам този продукт, а също искам да бъда с ето такъв човек.” Просто отправяте поръчката си към Вселената. Наистина, толкова е лесно!
 

   ВТОРАТА СТЪПКА Е ОТГОВОРЪТ. Отговор на това, което искате. И това не е ваша работа във физическия смисъл. Вселената ще извърши тази стъпка вместо вас. Всички природни сили отговарят на мислите, които задействате. „Желанието ви е заповед за мен.” И Вселената ще започне да се пренарежда, за да го осъществи за вас. Повечето от нас не смеят да си позволят да си поискат това, което наистина желаят, защото не могат да видят как точно може да стане това.
 

   Ако направите кратко проучване, ще ви стане ясно, че всеки, който е постигал нещо, не е знаел как точно ще го направи. Той само е знаел, че ще го направи! Не ви трябва да знаете как ще се осъществи вашето желание. Не е необходимо да знаете как ще се пренареди Вселената. Не знаете как, но ще си покаже. Вие ще намерите начин, вие ще привлечете събитието. Тогава нашите приятели казват: „Нещо е объркано и не върви, защото знам, че си искам нещата, а те не се появяват.” А ние казваме: „Вие искате, изпълнявате първата стъпка, няма как да не го правите. И Вселената ви отговаря всеки път, без изключение. Но има и още една трета стъпка, която трябва да разберете.”
 

   ТРЕТАТА СТЪПКА Е ПРИЕМАНЕТО! Това значи да се настроите да приемете това, което сте поискали. Когато сте настроени да приемете това, което искате, вие се чувствате прекрасно. Това е ентусиазъм. Това е радост, това е признателност, това е страст. Но, когато чувствате отчаяние, или страх, или гняв, това са силни показатели, че не сте в хармония с това, което искате. И така, когато започнете да осъзнавате, че вашето вътрешно чувство е всичко, и започнете да насочвате мислите си според това, как се чувствате от тях, малко по малко ще можете да откриете чувството, свързано с това, което искате! Тогава ще бъдете в хармония с това, което искате, ще заживеете с него и то ще трябва да се появи в живота ви. И когато превърнете тази фантазия в реалност, вие ще сте в състояние да проявявате все по-добри фантазии... И това, приятели, се нарича ТВОРЧЕСТВО.

   И така, изучаването и практикуването на Закона на привличането означава да разберете какво ще ви помогне да създадете в себе си усещането, че вече имате това, което искате. Изпробвайте тази кола, търсете този нов дом, влизайте в различни къщи... Правете каквото трябва, за да получите усещането, че притежавате желаното. И запомнете тези усещания. Всичко, което правите, за да получите тези усещания, буквално ви помага да привлечете желаното. Може да се случи така, че да се събудите и то да е вече факт! Или може внезапно да ви дойде блестяща идея какво да направите!
 

   Никога не бива да казвате: „Това никога не може да ми се случи.” или „Това сигурно няма да ми хареса.” Защото тогава вашето желание няма да се осъществи! Понякога се изискват действия, но ако действате в хармония с вашите желания, ще се чувствате щастливи, ще усещате пулса на живота. Тогава мигът ще спре и ще можете да му се насладите до насита. Вселената обича скоростта. Не се бавете, не се двоумете, не се съмнявайте! Когато има възможност, когато се появи поривът, когато интуицията ви подсказва, тогава действайте! Това е вашата работа. И това е всичко, което трябва да направите. Ще привлечете всичко, което поискате. Ако имате нужда от пари, ще ги получите! Ако имате нужда от хора, ще ги привлечете! Ако ви трябва определена книга, и нея ще привлечете.
 

   Трябва обаче да внимавате какво привличате, защото ако съхранявате образи на неща, които искате, вие ще ги привлечете и те ще привлекат вас. Те буквално ще се появят във вашата физическа реалност с вас и чрез вас. Такъв е Космическият Закон. Отначало може да нямате нищо, може да се намирате в безизходица, но изход ще бъде намерен!
 

   Помислете върху това. Когато колата пътува в нощта, фаровете осветяват само първите 50-100 метра от пътя, но можете да стигнете от Калифорния до Ню Йорк като карате в тъмното, защото трябва да виждате само следващите 100 метра от пътя. Така и животът се разкрива пред нас. И ако вярваме, че и следващите 100 м ще се разкрият пред нас, а след това и следващите, и по-следващите... вашият живот ще продължава да се открива пред вас и ще ви изведе до желаната цел, до това, което истински искате, просто защото го искате.
   Мартин Лутър Кинг младши (1929 - 1968): Направете първата стъпка с вяра. Не е нужно да виждате цялата стълба, само направете първата стъпка.

   Друг въпрос, който си задават хората, е колко време ще отнеме това? Колко дълго ще трябва да чакат, докато се появи колата, връзката, парите или каквото и да е. Е, няма книга с правила, в която да се казва: това ще ви отнеме 30 минути, или 3 дни, или 30 дни. В случая по-скоро е от значение доколко сте в ХАРМОНИЯ със самата Вселена. Размерът не значи нищо за Вселената.
   Научно погледнато, не е по-трудно да привлечете нещо, което смятате за огромно, отколкото нещо, което е безкрайно малко. Вселената създава всичко без никакво усилие. Тревата не се напряга, за да расте. Това е естествено за нея. Така е предопределено. Всичко е свързано с това, което се случва тук (в ума ни), ние сами определяме мястото на всяко нещо с думите: „Това е голямо, то ще отнеме известно време...” или „Това е малко, ще ми отнеме само час.” Но това са правила, които самите ние си определяме. Според Вселената няма правила. Вие осигурявате усещането, че имате това, което искате, и тя откликва на това усещане. На някои хора им е по-лесно с малките неща и обикновено казваме: „Добре, започнете с нещо малко... като чаша кафе.” Нека вашето намерение бъде да привлечете чаша кафе днес.
   Представете си, че говорите с някого, някой стар приятел, когото не сте виждали отдавна. Тогава някой ще ви заговори за него. Този човек ще ви се обади или ще получите писмо от него.
   Дейвид Ширмер - треньор по инвестиции: Хората са смаяни как винаги намирам място за паркиране. Правил съм това много пъти откакто узнах Тайната. Представям си място за колата точно където го искам и в 95% от случаите то е свободно за мен и аз просто паркирам там. В 5% от случаите се налага да изчакам една-две минути, някой да излезе, за да вляза аз. И така нещата винаги се нареждат.

   ПРОЦЕСИ С ГОЛЯМА МОЩ

Много хора се чувстват блокирани, вързани, като затворници, или ограничени поради обстоятелствата, в които се намират. И аз им обръщам внимание, че каквито и да са обстоятелствата, това е само настоящата ви реалност, а тази реалност ще започне да се променя, когато започнете да използвате Тайната. Понякога ще ви се струва, че сте зациклили, защото мислите за едни и същи неща непрекъснато. Така и резултатите ще са все едни и същи, постоянно и всеки път. Причината е в следното: повечето хора обикновено насочват мисълта си натам, на където ги поведе това, което наблюдават в момента.
 

   Когато се вглеждате в нещо, тогава вие мислите за него. А според Закона на привличането, колкото повече мислите за нещо, толкова повече от него получавате! Следователно, като се вторачвате в нещо и си мислите само за него, Законът на привличането ви дава повече точно от това нещо. И тогава, ако продължите да се вторачвате ... ... Вече разбрахте, нали?
 

   Трябва да намерите начин да подхождате към ситуациите от различна гледна точка. Като гледат сегашното състояние на живота си, повечето хора си казват: „Това е то, такъв съм си аз.” Но това не е човекът, който сте сега, това е човекът, който сте били. Ако мислите за сегашното си положение, да кажем например, че нямате достатъчно пари в банката, или нямате връзката, която искате, или здравето ви не е цветущо... Това НЕ СТЕ вие! Това е резултатът от вашите предишни мисли и действия. Така ние живеем с последствията от мислите и действията си в миналото. Когато гледате сегашното си положение и се отъждествявате с него, тогава се обричате на същото нещо и нищо повече за в бъдеще.
   Буда: Това, което сме, е резултат на това, което сме мислили.
   Добре, а какво можете да направите сега, за да промените живота си? Ще ви кажа две-три неща. Това са процеси с голяма мощ.

   БЛАГОДАРНОСТ
   Започнете да си съставяте списък с нещата, за които сте благодарен! Започнете с това, защото то променя енергията ви, променя мисленето ви. Преди това упражнение може да сте били фокусирани върху това, което нямате, въху оплакванията и недоволството си или въху някакъв друг проблем. Когато правите това упражнение, започвате да вървите в друга посока. Започвате да изпитвате благодарност за всичко, от което се чувствате добре.
   Марси Шимоф - художник: Благодарността е абсолютен начин да внесете повече хубави неща в живота си.
   Джон Грей - д-р по психология: Всеки мъж знае, че когато жена му оценява малките жестове, които той прави, това го радва и той иска да я зарадва още повече. Всичко опира до признателността. Тя привлича подкрепата. От години си казвам: За каквото говорим и благодарим, това предизвикваме в живота си! Това е усещането, което трябва да носим, и за мен това е много важно упражнение - всяка сутрин, като ставам, да кажа „Благодаря”! Всяка сутрин, като ставам от леглото, аз благодаря. После изброявам всичко, за което съм благодарен, докато си правя сутрешния тоалет. И не само мисля за тях като в някаква рутина, а ги излагам пред себе си и чувствам благодарността.
 

   Колкото по-скоро се почувствате благодарни за това, което имате, по-скоро ще привлечете още добри неща, такива, за които да сте благодарни. Защото може да си кажете: „Ех, нямам колата, която искам, нямам къщата която искам, нямам здравето, нямам партньора, който трябва да имам ...” Спрете се веднага! Това са нещата, които НЕ искате! Фокусирайте се върху това, което вече имате и за което сте благодарни! Можете да благодарите, че имате очи, за да гледате този филм, или за дрехите, които имате. Да, може би искате нещо друго, и може и да го получите скоро, ако започнете да се чувствате благодарни за това, което вече имате.
   Ли Броуер - учител: Всеки минава през периоди, в които си казва: „Ох, не ми върви, нещата се нареждат зле, имам проблеми в семейството...” Усещайте се навреме.
 

   Аз си харесах едно камъче. Нося това камъче в джоба си. Може да сте го виждали. Харесах си това камъче, сложих го в джоба си и си казах: „Всеки път когато докосна това камъче, ще си мисля за нещо, за което съм благодарен.” Така всяка сутрин като стана, го взимам от масичката, слагам го в джоба си и изброявам нещата, за които съм благодарен. А вечер какво правя? Изпразвам си джобовете и камъчето отново е пред мен.
 

   Имал съм някои случки, удивителни преживявания. Имаше един човек от Южна Африка, той ме видя да го изпускам и попита: „Какво е това?” Аз му обясних и той го нарече „Камъкът на благодарността”. След 2 седмици получих и-мейл от него от Южна Африка. Той пишеше: „Синът ми умира от рядък вид хепатит. Ще ми изпратиш ли три камъка на благодарността?” Това бяха просто камъни, които намирах на улицата, и казах: „Естествено.” Трябваше да се уверя, че ще бъдат специални. Затова отидох до потока, избрах камъните и му ги изпратих. След 4-5 месеца получих и-мейл от него. Пишеше: „Синът ми е много по-добре. Здравето му се възстановява напълно, но трябва да знаеш нещо: продадохме над 1000 къмъка на благодарността, по 10 долара всеки, и употребихме всички тези пари за благотворителност. Благодаря ти много.”
   Така че много е важно да бъдем благодарни за всичко, което имаме. Предлагам ви да направите още нещо, за да промените живота си. И това нещо е толкова огромно, че нямам думи да ви опиша могъществото, което това може да ви донесе.

   ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
   Използвах упражнението за визуализация от програмата Аполо и го приложих в Олимпийските игри през 80-те и 90-те години. Нарича се тренировка чрез визуализация.
    Когато ВИЗУАЛИЗИРАТЕ, вие МАТЕРИАЛИЗИРАТЕ
   Интересното относно ума е, че вземаме олимпийски атлети, обличаме ги в специална екипировка с датчици за обратна връзка и те извършват тренировката само мисловно. Невероятно, но същите муслули се задействат в същата последователност, когато пробягват разстоянието на ум, и когато бягат по пътеката.
   Как е възможно това? Защото умът не прави разлика дали извършвате действието наистина или само си го представяте. Ако сте били там мислено, все едно че сте били там тялом. Когато визуализирате, когато една картина се разиграва в ума ви, винаги се средоточавайте само върху крайния резултат.
 

   Ето един пример: погледнете ръцете си. Погледнете ги внимателно - цвета на кожата ви, луничките, вените, кръговете, ноктите... Вижте всички тези детайли точно преди да затворите очите си и тогава вижте как ръцете ви, как пръстите ви обхващат волана на чисто новата ви кола. Това е толкова холографно преживяване, толкова реално в момента, че дори чувствате, че нямате нужда от кола, защото се чувствате така, все едно вече я имате. Именно УСЕЩАНЕТО СЪЗДАВА ПРИВЛИЧАНЕТО, не просто картината или мисълта.
 

   Много хора си казват: „Добре, ако мисля положително или ако си представям каквото искам, това ще е достатъчно.” Но ако правите това и не се чувствате изобилни, или щастливи, или влюбени, тогава умът ви всъщност не създава силата на привличането. На този етап Тайната не се включва в действие. Трябва да се почувствате така, сякаш наистина сте в тази кола! Не „Ще ми се да имах тази кола.” или „Някой ден ще имам тази кола.”, защото това поражда едно определено чувство. То не се отнася за сега, а за бъдещето. Ако го оставите така, то винаги ще е в бъдещето. Почувствайте удоволствието, почувствайте щастието. Без значение колко глупаво изглежда. В тъмната тиха стая си кажете: „Колко е хубаво!” Представете си го!
 

   Много хора ще кажат: „Сега и това ли да правя?” Колко силно искате промяната?! Сега това чувство и това вътрешно виждане ще станат отворена порта, през която силата на Вселената ще се изразява.
 

   Александър Греъм Бел (1847 - 1922): Какво представлява тази Сила, не мога да кажа. Знам само, че Тя съществува.
 

   Нашата работа не е да разберем как. Начинът сам ще се появи от нашата вяра в това, което искаме. Начините са работа на Вселената. Тя винаги знае най-краткия, най-бързия, най-прекия и най-хармоничния път между вас и мечтата ви. Ако се обърнете към Вселената, тя ще ви изненада и смае с това, което ви подарява. Тук се раждат чудесата и магията. Бихте искали да правите това на практика, всеки ден, но моят съвет е това да не се превръща в задължение. Най-основното за Тайната е да се чувствате добре! Целта е да се чувствате оживени от целия процес, да сте весели и щастливи в колкото се може по-добро настроение! Единствената разлика между хората, които наистина живеят така, и другите, които не правят така, е че хората, които живеят в магията на живота, са свикнали с този начин на живот, свикнали са с този процес и магията е с тях, където и да идат, защото те я помнят и я ползват постоянно, не само еднократно. Хората се придържат към това за известно време, защото много им е харесало и си казват: „Запалих се по тази програма и ще променя живота си!” Все пак резултатите не идват веднага. За всяко нещо е нужно време. Нетърпеливият ще погледне повърхностно и ще си каже: „Това не действа.” Знаете ли какво му отговаря Вселената? „Желанието ти е заповед за мен”. И нещата тръгват надолу... Важно е да знаеш Закона за привличането и да искаш да го използваш, и да видиш какво ще се случи.
 

   През 1995 започнах да си правя Табло на Въображението, където поставям нещо, което искам да постигна или да привлека, като кола или часовник, или сродната ми душа. Слагам снимка на това, което искам, върху тази дъска, наречена Табло на Въображението. Всеки ден седя в офиса си, гледам таблото и визуализирам, че вече съм постигнал тези неща.
   Приготвяхме се за преместване и събрах всички вещи в кашони. Местихме се три пъти за пет години. Накрая се озовахме в Калифорния, купих къща и я ремонтирах една година. Пазех всички неща, които бях донесъл от предишния си дом. Една сутрин към 7 и 30 ч. синът ми влезе в кабинета ми, а един от кашоните, затворен от 5 г., беше до вратата. Синът ми влезе, седна отгоре и започна да барабани по него. Аз му казах:
   - Престани, моля те, сега имам работа.
   - Какво има в кутиите, татко?
   Отговорих му, че това е моето Табло на Въображението.
   - Какво е Табло на Въображението?
   - Където поставям всичките си цели. Изрязвам ги и ги закачвам там, като неща, които искам да постигна в живота си.
    Разбира се, петгодишното дете не ме разбра и затова му казах:
   - Нека ти покажа, така ще стане по-ясно.
    Отворих кутията и когато извадих Таблото, на него имаше снимка на къщата, която си представях 5 г. по-рано. Шокиращото за мен бе, че живеехме в нея! Не подобна на нея! Бях си купил мечтания дом и го бях ремонтирал. И дори не бях разбрал. Погледнах тази къща и започнах да плача, толкова се развълнувах.
   - Защо плачеш?
   - Миличък, най-после разбрах как работи Законът за привличането.
   Разбрах СИЛАТА НА ВИЗУАЛИЗАЦИЯТА. Най-накрая разбирам всичко, което съм чел, всичко, с което съм работил, целият ми живот, как съм създавал компании... Той проработи също и за моя дом. Аз си бях купил мечтания дом, а дори не знаех.
   Алберт Айнщайн (1879-1955): Въображението е всичко. Чрез него виждаме това, което ще привлечем в живота си.

   РЕШИ какво искаш, ПОВЯРВАЙ, че можеш да го имаш, повярвай, че го ЗАСЛУЖАВАШ, и че това е възможно за теб. Затваряй очите си всеки ден за няколко минути и СИ ПРЕДСТАВЯЙ, че го имаш вече. Чувствай, че ВЕЧЕ ГО ИМАШ. След това се фокусирай върху това, за което си благодарен, и наистина бъди, радвай му се. Изпрати тази благодарност на Вселената и вярвай, че Тя знае как да ти го даде, и ще намери начин.

   ТАЙНАТА НА ПАРИТЕ
   Тайната определено беше истинска трансформация за мен. Защото израснах в семейство, в което баща ми беше много негативен. Мислеше, че богатите винаги ограбват останалите. Че всеки, който има пари, е измамил някого. Израснах с много предразсъдъци относно парите - че ако ги имаш, значи си лош. Нали знате, само злите хора имат пари, парите не растат по дърветата... Това бяха негови думи. „За кого ме мислиш, за Рокфелер?” Това бе една от любимите му фрази. Така израснах с убеждението, че животът е труден, че е тежък, че трябва да се мъчиш, да се бориш... И чак, когато срещнах Клемент Стоун, буквално започнах да променям живота си.
 

   Клемент Стоун (1902 - 2002): Всичко, което човешкият ум може да си представи, той може да го постигне.
 

   Докато работех с него той казваше: „Искам да си поставиш толкова голяма цел, че ако я постигнеш, да те зашемети. И ти ще знаеш, че си постигнал тази цел, само защото съм те научил на това!” По това време изкарвах по 8 000 долара годишно и по някаква причина исках нещо наистина значимо. Затова си казах: „Искам да имам по $­­­­­­100 000 годишно!” Нямах идея как ще постигна това. Не виждах никаква стратегия или въможност. Но само си казах: „Ще обявя това, ще го повярвам, ще действам, все едно че е истина. Ще си го разреша и ще го пусна!” Така и направих.

   Едно от нещата, на които той ме научи, бе всеки ден да си затварям очите и ДА ВИЖДАМ ЦЕЛИТЕ СИ, все едно че са ПОСТИГНАТИ ВЕЧЕ. Направих си една банкнота от $­­­­­­100 000 и я сложих на тавана. Така, първото нещо, като се събудя, бе да погледна нагоре и да я видя там, за да ми напомня, че това е целта ми. И тогава си затварях очите и си представях, че имам тези пари и живота, който те носят. Интересното беше, че нищо съществено не се случи през първите 30 дни. Нямах никакви велики прозрения, никой не ми предлагаше повече пари. И изведнъж, един ден, както бях под душа, 4 седмици по-късно, ми хрумна идея за 100 000 долара! Появи се изведнъж в главата ми. Имах написана книга и си казах, че ако продам 400 000 екземпляра и спечеля по 25 цента от всяка, това прави 100 000 долара.
   Книгата бе там, но тази идея не ми бе дошла. Една от тайните е, че ако имате вдъхновяваща идея, трябва да й се доверите и трябва да работите върху нея. Не знаех как да направя това, как да продам 400 000 екземпляра. Никога не бях продавал книги. И тогава видях Нешънъл Енкуайър в супермаркета. Бях го виждал толкова пъти, но не му обръщах внимание... Сега ненадейно той изскочи на преден план за мен. И си помислих: „Ами ако читателите знаят за книгата ми, със сигурност 400 000 души ще идат да си я купят.”
   След 6 седмици изнесох лекция в Харвардския колеж в Ню Йорк пред 600 учители и накрая една жена дойде при мен и каза: „Страхотна реч. Искам да ви интервюирам. Нека ви дам визитката си.” Попитах: „За кого пишете?” „На свободна практика съм, но продавам повечето от нещата си на Нешънъл Енкуайърър.” Знаете ли, тогава внезапно в главата ми прозвуча мелодията от „Зоната на здрача”. Усетих как сработва механизмът. Ура, това наистина действа! Та, тази статия излезе и продажбите на книгата започнаха.
 

   Искам да ви кажа, че аз самия привличах в живота си всички тези събития, включително и тази дама. И за да не бъда многословен, ще ви кажа, че не спечелихме 100 000 долара тази година. Изкарахме 92 327 долара. Но не си мислете, че се депресирахме и си казвахме, че това не действа. Не, ние бяхме оптимисти. Та това е страхотно! А жена ми каза: „Щом действа за 100 000, ще подейства ли и за един милион?” А аз отвърнах: „Не знам. Би трябвало. Да пробваме.” Издателят ми ми написа чек. Беше чек-възнаграждение за първата ни книга „Пилешка супа за душата”. Той сложи усмихнато личице в подписа си, защото за пръв път подписваше чек за 1 000 000 $­­­­­­! И така, от моя собствен опит знам, защото исках да изпробвам, дали Тайната наистина работи. Ние я тествахме. И тя наистина работеше.
 

   Оттогава живея по този начин всеки Божи ден. Представям си как много хора се питат: „Как мога да привлека повече пари в живота си? Как да получа повече от „зеленкото”? Как да получа богатство и успехи? Как аз, който обичам работата си, ще се справя с дълга по кредитната си карта и със съзнанието, че парите, които влизат в нея, си имат граница, защото идват само от заплатата ми? Как да получа още?”
 

   Предизвикайте го чрез намерението си! Това ни връща към нещото, което обсъждахме през цялото време. Вашата работа е да заявите какво искате да имате от каталога на Вселената. Ако едно от тези неща са парите, кажете колко бихте искали да имате. Например: „Аз бих искал да имам 25 000 долара неочакван доход до 30 дена.” или колкото вие си решите. Трябва да можете да повярвате. Повечето хора имат за цел да премахнат дълговете си. С такъв подход ще си останете длъжници завинаги. Каквото и да си мислите, вие го привличате. Ще кажете, че е различно, защото искате да изплатите дълговете си. Не ме интересува дали мислите за изплащане на дългове или задлъжняване! Ако мислите за дългове, вие привличате дългове. Наложете си автоматична програма за изплащане на дълговете си и после започнете да се фокусирате върху изобилието.
 

   Много хора са ми казвали: „Искам да удвоя доходите си”. За жалост те не правят това, което трябва, за да постигнат тази цел, и обезкуражени си казват „Не мога да си позволя това!” Е, познай какво следва: „Твоето желание е заповед за мен.” Така че, като седите и се мусите, че нямате пари, като казвате на приятелите си, че нямате пари, като се чувствате нещастни, че нямате пари, вие всъщност активирате в себе или поддържате активна една мисъл, която е много по-различна от това, което искате. Работата е там, че не може да искате повече пари, а да се фокусирате върху това, че нямате достатъчно!
 

   Когато за пръв път разбрах Тайната, получавах сметки. Всеки ден намирах в пощата си купища. И се замислих как да променя това. Законът за привличането гласи, че ще получите това, върху което се фокусирате. Получих извлечение от банката, задрасках общата сума, и поставих нова. Написах точно толкова, колкото исках да имам в банката. Ами ако визуализирам как чекове идват в пощата ми? Така и направих, представях си купища чекове, идващи в пощата ми. В рамките на един месец всичко се промени. Невероятно е! Днес в пощата ми пристигат чекове. Получавам пак сметки, но чековете са повече. Живеех с мисълта, че трябва много да работиш за пари, че трябва здраво да работиш, за да имаш пари. Замених тази мисъл с: „Парите идват лесно и често.” В началото изглежда като лъжа. Част от ума ви ще каже: „Лъжец! Трудно е!” Получава се нещо като тенис мач, който продължава известно времe.
 

   Тук искам да подчертая, че ДА СЪЗДАВАШ БОГАТСТВО Е НАГЛАСА НА УМА
 

   Всичко е в начина на мислене. 80% от обучението, което предлагам на хората, е свързано с тяхната психология и начина, по който мислят. Когато някой чуе това, ще си каже: „Ти го можеш, а аз - не.” Всеки човек е способен да промени отношенията си с и разговорите си за парите. Познавам толкова много хора, които имат ужасно много пари, но техните взаимоотношения с хората не струват. (Това е технически термин, между другото.) Това не е богатство. Можете да преследвате парите и да забогатеете, но това не гарантира, че ще бъдете богати. Не казвам, че парите не са част от богатството. Те СА, но са само част.
 

   Виждам и много хора, които са духовни в кавички, но цял живот са болни и бедни. Това също не е богатство. Животът е предназначен да бъде изобилен във всички области.
 

   Много хора в западното общество се борят за успехи, искат да имат дом, искат да потръгне бизнесът им, искат всички тези неща. Но това, което установих, е че притежанието на тези неща не гарантира това, което наистина искаме, а именно ЩАСТИЕТО. И тогава идват всички външни неща. Не че като ги постигнем, ще се почувстваме щастливи. Обратното е. Първо преминавате през усещането за:
   ВЪТРЕШНА РАДОСТ,
   ВЪТРЕШЕН МИР,
   ВЪТРЕШНА ВИЗИЯ,

   и чак после идват хубавите неща от външния свят.

   ТАЙНАТА НА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА
   За мен Тайната гласи, че ние сме създатели на нашата Вселена и че всяко нещо, което искаме да създадем, ще се появи в живота ни. Затова е много важно какво искате, какви са мислите ви, чувствата ви, защото те ще се проявят в живота ви.
 

   Един ден отидох в дома на един много известен филмов продуцент. Във всеки ъгъл той имаше красива картина на жена - полугола или облечена в рокля, преструваща се: „Не те гледам, не те виждам!” И му казах:
   - Мисля, че имаш проблеми в любовта.
   - Ти да не си ясновидка?
   - Не, но виж - на седем места имаш същата жена.
   - Но аз харесвам тази картина. Нарисувах я сам.
   - Още по зле, - казах аз - защото влагаш цялата си творческа сила в нея.
   Той е много красив мъж, има толкова актриси покрай него, защото законът работи, а не получава любов. Попитах го:
   - Какво искаш?
   - Ами, искам да се срещам с три жени всяка седмица.
   - Добре, нарисувай се с три жени и сложи картината във всеки ъгъл.
   След шест месеца го срещнах в Европа и го попитах:
   - Как върви любовта?
   - Страхотно! Те ми се обаждат и искат да излизат с мен.
   - Защото това е, което желаеш.
   - Сега имам по три срещи на седмица. Те направо се бият за мен.
   - Браво на теб.
   - Искам да се стабилизирам. Искам брак, романтика...
   - Тогава нарисувай го.
   Той нарисува прекрасна картина за романтична връзка. След една година се ожени и сега е много щастлив. Защото той изрази друго желание. Вътрешно той искаше това в продължение на години, но желанието му не можеше да се осъществи, защото неговите външни нива, включително неговата къща, му пречеха през цялото време. Ако сте разбрали това, започнете да експериментирате.
 

   Лиза Николс - писател: В отношенията между хората е важно първо да разберете кой навлиза във взаимоотношения. Нямам предвид партньорът ви, имам предвид ВАС. Как очаквате някой да хареса вашата компания, когато вие самите не се харесвате?
 

   И ето пак, законът на привличането или Тайната, е в това, да внесете представата в живота си, но трябва да бъдете много, МНОГО ТОЧНИ.
   Помислете върху това: отнасяте ли се към себе си така, както бихте искали другите да се отнасят към вас? Вие ставате решение за самите себе си. Не казвайте: „Длъжник си ми, трябва да ми дадеш още!” Вместо това, дайте повече на себе си. Отделете време, за да дадете на себе си, дотам, че да се „напълните” докрай, така че да прелеете и да започнете да давате.
 

   Имала съм връзки, в които съм очаквала партньорът ми да ми покаже моята красота. Имала съм нужда от друг човек, който да ми покаже красивото в мен, защото не се чувствах красива. Защото докато растях, моите идоли бяха Ангелите на Чарли, Жената котка, Жената Чудо. И си мислех, че са страхотни жени, а никоя от тях не приличаше на мен. Така беше, докато не започнах да обичам Лиза - дебели устни, закръглени бедра, шоколадова кожа - африканка. Заобичах Лиза и останалият свят започна да я обича. „Има нещо толкова великолепно в теб. Изучавал съм се 44 години, искам да се нацелувам!”
 

   Ще започнете да се обичате. Не говоря за самонадеяност. Говоря за едно здравословно уважение към себе си! И ако обичате себе си, ще обикнете и другите. Хората си казват: „Колегите в работата са толкова негативни” или „Човекът, с когото живея, е толкова гневен”, или пък: „Децата ми създават грижи”, а ние казваме, че трябва да се ориентирате към най-доброто в заобикалящите ви хора.
 

   Препоръчваме ви да вземете тетрадка и да направите списък с положителните страни на хората около вас. Може да има хора, с които сте имали ужасно преживяване, ужасна връзка, но в уединението на вашия ум и, признаваме, с малко повече работа, като се фокусирате върху нещата, които харесвате в тях, тези хора ще станат по-добри за вас. И въпреки, че не можете да създавате тяхната реалност, ако те са в настроение или състояние, което не съвпада с настроението или отношението, което вие имате към тях, вие ще се разминавате. Законът на привличането няма да ви събира на едно място, защото честотите ви не съвпадат. Ако вие осъзнаете своя потенциал да се чувствате добре, няма да искате някой да бъде различен, за да се чувствате добре. Ще се освободите от всички тези досадни и невъзможни неща: от нуждата да контролирате света, или приятеля си, или детето си.
    ВИЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО СЪЗДАВА ВАШАТА РЕАЛНОСТ
   Защото никой не може да мисли вместо вас. Никой. Само ВИЕ. Всяка частица от вас.

   ТАЙНАТА НА ЗДРАВЕТО
   Важно е да разберем, че тялото ни е продукт на нашите мисли. Медицинската наука започва да разбира до каква степен естеството на мислите и емоциите определя физическото ни състояние и функциите на тялото ни. В медицината е известен ефектът на плацебото. Както знаем, плацебото не оказва никакво въздействие върху организма, то е захарно хапче или нещо такова. Но вие казвате на пациента, че това е много ефективно лекарство. И става така, че то наистина действа! Може дори да бъде по-ефективно от истинското лекарство, което е необходимо за случая. Така открили, че човешкият ум е най-важният фактор в лечението. Понякога повече, отколкото самото лекарство.
 

   Ако някой е болен и има възможност да избира дали да изследва какво създава това състояние в ума му или да използва лекарства, ако състоянието е толкова остро, че може да доведе до смърт, тогава, разбира се, е най-разумно да се вземе лекарство, докато се изследва ума. Не трябва да отричаме медицината - всяка форма на лечение си има своето място. Съществува само един поток на изобилие и благополучие и това е поток на чиста положителна енергия. И Вселената, и всичко, което познаваме, е изпълнено само с това изобилие. Нашият свят е основан на доброто и благополучието. Доброто изобилства и преобладава. И когато позволите на този поток да протича в цялата си пълнота, се чувствате прекрасно. А когато го възпирате, не се чувствате добре. Има само един поток - на доброто, на благополучието, който вие допускате или не. А вашите чудесни емоции ви казват какво правите - дали допускате или отблъсквате това взаимодействие.
 

   Знаете за хора със смъртоносни болести. Помислете за думата dis-ease (болест). На английски тя буквално означава „безпокойство” или „неудобство”. Съществуват хиляди различни диагнози и болести. Те са поради нарушена връзка. Резултат са от едно нещо - Стресът. Ако подавате достатъчно стрес на веригата, достатъчно стрес за цялата система, едно от нейните звена се къса. Физиологията ни създава болестите, за да ни спре, да ни предупреди, че сме в дисбаланс, че не обичаме, че не сме благодарни. Затова сигналите на тялото не са нещо ужасно.
   Често хората питат дали, ако се появи болест в тялото им или някакъв дискомфорт, чрез силата на правилното мислене ще могат да ги победят? Отговорът е твърдо "ДА"!
 

   Кати Гудман: На 23 ноември ми поставиха диагноза „рак на гърдата”. Но аз твърдо вярвах, дълбоко, от все сърце, че вече съм излекувана. Всеки ден си казвах: „Благодаря Ти за изцелението ми.” Повтарях го непрекъснато. „Благодаря Ти за изцелението ми.” Вярвах в сърцето си, че съм излекувана. Представях си, че никога не съм имала рак. Едно от нещата, които правех, за да оздравея, беше да гледам много комедии. Това е, което правехме - смях, смях, и само смях. Не можехме да си позволим никакъв стрес, защото знаехме, че стресът е едно от най-лошите неща, които можеш да правиш, докато се опитваш да оздравееш.
   От 23 ноември, когато ми откриха рака, до времето, когато бях напълно излекувана, изминаха около 3 месеца. Без радиация или химиотерапия. Ние имаме основна програма, която се нарича „Себеизлекуване”. Получаваш рана, тя заздравява. Получаваш бактериална инфекция, имунната система се заема с бактериите и те излекува. Имунната система е създадена да лекува себе си.

 

   Болестите не могат да живеят в тяло, което е в здравословно емоционално състояние. Тялото ви изхвърля милиони клетки всяка секунда, но и създава също така милиони нови клетки. Всеки ден части от тялото ви буквално се подменят с нови. При някои по-бързо, при други - по-бавно, но след няколко години имаме чисто ново физическо тяло. Ако имате някаква болест и се фокусирате върху нея, ако говорите на хората за нея, вие създавате още болни клетки. Представете си как живеете в съвършено здраво тяло. Позволете на лекаря да се грижи за болестта. Виждате ли разликата между това, да имате артритни болки и да се чувствате уплашени, и това да имате артритни болки и да чувствате надежда? Разликата между надеждата и страха, е разликата между оздравяването и болестта. 

Щастливите мисли водят до щастлива биохимия и до щастливо, здраво тяло. Негативните мисли, стресът, оказват лошо влияние върху тялото и мозъка, защото точно мислите и емоциите ни непрекъснато реорганизират, пресъздават тялото ни. Премахнете физиологическия стрес и тялото ще направи това, за което е създадено. Ще се излекува! Виждал съм как бъбреци регенерират, как рак се стопява, зрението се подобрява и се възвръща. Винаги съм казвал, че неизлечимото отвън е излечимо отвътре. Можете да промените живота си и да се излекувате.
 

   Моята история започна на 10 март 1981. Тя промени изцяло живота ми. Никога няма да забравя този ден. Самолетът ми катастрофира. Бях в болницата напълно парализиран. Гръбначния ми стълб бе счупен, първият и вторият ми прешлени бяха счупени, Рефлексът ми за гълтане не действаше, не можех да преглъщам, дори да пия, диафрагмата ми беше съсипана, не можех да дишам. Единствено можех да мигам. Лекарите казаха, че цял живот ще бъда така. Цял живот щях само да мигам. Така ме виждаха те, но нямаше значение какво мислеха. Важното беше какво мисля АЗ: „До Коледа ще изляза оттук сам!” Видях се като нормален човек, който излиза от болницата. Единственото, което трябваше да правя в болницата, бе да работя в ума си, а щом умът ти е на място, можеш да възстановиш нещата такива, каквито са били.
 

   Бях закачен за респиратор и казаха, че никога няма да мога да дишам сам, защото диафрагмата ми беше разрушена. Но едно малко гласче ми казваше: „Дишай дълбоко, дишай дълбоко.” И накрая успях без респиратор. Лекарите не можеха да си го обяснят. Не си позволявах да допускам в ума си нищо, което да ме отклони от главната ми цел. Амбицията ми беше за Коледа да изляза от болницата. Това беше целта ми. След осем месеца излязох от болницата - сам, на моите два крака. Те казаха, че е невъзможно. Това е ден, който никога няма да забравя.
   Морис Гудман - човекът-чудо: За хората, които в момента изпитват силни болки, ще кажа: „Ако исках да обобщя живота си и да кажа на хората какво може да направят в живота, бих го обобщил в шест думи: „Човек става това, за което мисли.”

   ТАЙНАТА НА СВЕТА
   По света има много хора, чийто живот зависи от много условия. Те гледат неща, които са прекрасни и казват: „Да, искаме да имаме повече от това, ще гласуваме за това, подкрепяме идеята с време, енергия и пари.” Но те виждат и неща, които не искат. Ужасни неща, които не искат да преживеят, и които не искат и други хора да преживяват. Тогава казват: „Трябва да направим нещо, за да премахнем тези неща”. Но те не осъзнават, че докато се борят срещу НЕ-желаното, те му прибавят сила! В този свят има война срещу бедността, срещу рака, срещу тинейджърската бременност, тероризма, насилието, престъпността. Споменахме ли тероризма? И колкото повече се бунтуваме срещу злото, толкова по зле става, защото не можете просто да кажете „НЕ” и да махнете нещо, викайки „НЕ!” Законът за привличането го усилва.
 

   Карл Юнг (1875 - 1961): Това, на което се съпротивляваш, продължава да съществува. Защото вие се съпротивлявате срещу него, казвате: „Не искам това, защото ме кара да се чувствам така, както се чувствам сега.” Вие просто излъчвате тази много силна емоция: „Ах, как не го искам това чувство!”, и то е там, то препуска към вас. Знаете ли, че движенията против войната създават повече войни? Движенията срещу наркотиците създават повече наркотици. Защото се фокусираме върху това, което не искаме - наркотиците.
 

   Хората питат: „Но ако проблемът наистина съществува, не трябва ли да му обръщаме внимание?” Все едно те казват: „Понеже някой е фокусирал вниманието си върху нещо, което не е искал, достатъчно дълго, за да го прояви в живота си, то и аз трябва да направя същото.” Не виждаме особена логика в тази мисъл. Майка Тереза е била права, когато е казала: „Няма да участвам в движение против Войната! Ако правите демонстрация за Мир, поканете ме!” Тя е знаела, тя е разбирала Тайната. И вижте какво е дала на света.
 

   Хейл Дуоскин - писател: Затова ако сте против войните, бъдете ЗА мира! Ако сте против глада, бъдете ЗА това, хората да имат достатъчно храна. Ако сте против някой политик, бъдете ЗА неговия съперник. Често изборите са в полза на този, срещу когото хората са най-силно настроени, защото той получава цялата енергия и внимание. Вие трябва да се фокусирате върху това, което искате, а не върху това, което не искате. Добре е да знаете какво не искате, защото това ви помага да си кажете: „Ето това искам!”, но факт е, че колкото повече говорите за това, което не искате или колко лошо е то, четете за него непрекъснато и повтаряте, че е ужасно, вие го усилвате още повече!
 

   Много пъти хората ми казват: „Е, Джеймс, нали трябва да бъда информиран.” Може би трябва да бъдете информирани. Но не трябва да се вживявате. Научете се да бъдете спокойни, да отклоните вниманието си от това, което не искате и емоционалния заряд около него. Насочете вниманието си към това, което искате да изпитате. Бих казал, че когато гласът и образът отвътре станат по-дълбоки, по-ясни и силни от мненията отвън, вие сте овладели живота си! Не сте дошли на този свят, за да се опитвате да го направите такъв, какъвто на вас не ви се ще. Вие сте тук да създадете около вас такъв свят, какъвто сами си изберете като позволите на света, който другите си избират, също да съществува.
 

   Един въпрос, който ми задават почти винаги, и за който вероятно се сещате сега и вие, е: Ако всеки използва Тайната и взима Вселената за каталог, няма ли да се свърши „стоката”? Няма ли банката да се разори, ако всеки се юрне? Хубавото при използването на Тайната е, че има повече от достатъчно за всички! Съществува една голяма лъжа, която действа като вирус в умовете на хората! И тази лъжа е, че няма достатъчно блага за всички, че има недостиг, че ресурсите са ограничени и не достигат. Тази лъжа е държала хората в страх, алчност, скъперничество и тези мисли на страх, оскъдица, алчност и скъперничество са били техният живот. Така светът е взел едно "кошмарно хапче". 

А истината е, че има повече от достатъчно блага, има повече от достатъчно творчески идеи, повече от достатъчно сила, повече от достатъчно любов, повече от достатъчно радост. Всичко това започва да се изяснява за ума, който е осъзнал своята необятна същност. Всеки велик учител, живял някога на планетата ни, ни е казвал, че животът е създаден за изобилие. И така, като си помислим, че ресурсите се свършват, ние намираме други ресурси за постигане на същата цел. Дори и да казваме, че има недостиг, то е защото не сме се отворили да погледнем всичко около нас.
 

   Когато всички започнат да живеят от сърце, и да преследват желанията си, не всички искат еднакви неща. Това е красивото... Не всички искаме БМВ-та. Не всички искаме един и същи човек, еднакви преживявания, не всички искаме едни и същи дрехи, не всички искаме...........................................................................................
   ..........................................................................................................................................
   ..........................................................................................................................................
   ..........................................................................................................................................
   (попълнете празното място с вашите желания)
 

   Има предостатъчно за всички! Ако повярвате в това, ако го видите и действате с това разбиране, ще материализирате предостатъчно от всичко! Това е истината. Оставете разнообразието на реалността да ви вълнува, докато избирате от нея нещата, които искате. И когато видите нещо, което искате да бъде ваше преживяване, помислете за него, намерете отговарящото му чувство, вникнете в него, говорете за него, пишете за него. Направете го ваша реалност, като станете негово подобие.
 

   А щом виждате неща, които не искате да преживеете, не говорете за тях, не пишете за тях. Не участвайте в групи, които се тревожат за тях. Не се борете срещу тях. Постарайте се да ги игнорирате. Прехвърлете вниманието си далеч от всички неща, които не искате. Насочете цялото си внимание само към нещата, които искате. В миналото повечето лидери не са разбирали важна част от Тайната, че тя трябва да се споделя с другите. Това е най-хубавото време за живот в историята. За пръв път всички имаме възможност за свободен достъп до познанието - ключът към себе си. 

Като гледаме около нас или дори самите ни тела, виждаме само върха на айсберга. Помислете върху това. Погледнете ръката си - тя изглежда плътна, но не е! Ако я поставите под подходящ микроскоп, ще видите съвкупност от енергия и вибрации. Всичко е направено от едно и също нещо, независимо дали е ръка, океан, или пък звезда. Всичко е енергия, нека ви помогна да разберете това. Ето ви Вселената, и нашата галактика, и планетата, и хората. Тялото ни е изградено от системи и органи, а те - от клетки, те пък - от молекули, молекулите - от атоми, и накрая - всичко е енергия. Има много нива за изследване.

   ВСИЧКО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА Е ЕНЕРГИЯ
   Независимо в кой град живеете, вие имате в тялото си достатъчно потенциална енергия, за да осветите целия град за цяла седмица. Повечето хора се отъждествяват с това ограничено тяло, но вие не сте това тяло. Дори под микрископ вие сте енергийно поле. А какво знаем за енергията? Идете при един квантов физик и го попитайте: „Какво представлява светът?” И той или тя ще ви отговори: „Енергия.” Е, опишете енергията. Тя не може никога да бъде сътворена или унищожена, тя винаги е съществувала и винаги ще съществува, тя е извън всяка форма, възприема различни форми и после отново ги напуска.
   Добре, супер! Идете сега при теолог и попитайте: „Кой е създал Вселената?” И той или тя ще отвърне: „Господ.”
 

    Опишете ми Господа. Той винаги е съществувал и винаги ще съществува, не може да бъде сътворен или унищожен. Той е това, което е било, е и винаги ще бъде. Той е извън всяка форма, възприема различни форми и после отново ги напуска. Същото описание, просто различна терминология. Ако мислите, че сте само парче месо, което се движи, помислете пак. Вие сте духовно същество, енергийно поле, което действа в по-голямо енергийно поле. Всичко е свързано. Просто не го виждаме. Няма външен и вътрешен свят. Всичко във Вселената е свързано: Тя е единно енергийно поле. Вие сте продължение на енергията на Първоизточника. Вие сте тук, в тези прекрасни тела, но тези тела са ви отвлекли вниманието от това, кой сте в действителност. Вие сте енергията на Първоизточника, вие сте вечни същества, вие сте Божията сила. Вие сте това, което наричате Бог. Според писанията, ние сме образ и подобие на Бога. Можем да кажем, че сме другия начин, по който Вселената се осъзнава. Можем да кажем, че сме безкрайно поле на разкриващи се възможности. Всичко това би било вярно. 

Всяка религия ви е казвала, че сте създадени по образ и подобие на творческото Начало. Това значи, че имате потенциала и силата на Бог да създадете вашия свят. И вие постоянно го създавате! И може би сте създавали неща, които са прекрасни и достойни за вас, а може би не сте. Въпросът, който искам да обмислите, е дали резултатите в живота ви са такива, каквито искате да бъдат, и дали са достойни за вас? Ако не са, тъкмо сега е моментът да промените това, защото имате силата да го направите.
 

    Робер Колие (1885 - 1950): Всичката сила идва отвътре и следователно, е под наш контрол.
 

   Много хора се чувстват жертви в живота и често се обръщат към минали събития. Някои са израснали с родител насилник или в ненормално семейство. И тук искам да вмъкна, че според повечето психолози, почти 85% от семействата са ненормални, така, че вие не сте толкова уникален. Родителите ми бяха алкохолици. Баща ми ме биеше, майка ми се разведе, когато бях на 6 г. От 13 до 18 години бях замесен в улични банди. Претърпях жестока катастрофа с мотоциклет. По едно време бях бездомен в Далас. В Хюстън живях в беднота 15 години. Когато бях дете, имах трудности с ученето и бях смятан за неспособен да се уча. Казваха ми, че никога няма да мога да чета, пиша или общувам; никога да не очаквам, че ще постигна нещо в живота си.
 

   Това е историята почти на всеки, разказана накратко. И какво от това? Много важно! Истинското, важното нещо, е какво ще направите сега? Какво ще изберете сега? Защото занапред можете да се фокусирате или върху нещастията си, или върху това, което искате. Когато хората се фокусират върху това, което искат, това, което не искат, отпада. Желаната част се разширява, а всичко друго изчезва. Искаме да стигнете до момента, когато ще започнете целенасочено да избирате мислите си когато ще направлявате мислите си съзнателно, когато ще бъдете творец на това, което изживявате. Защото вие сте управител на собствените си мисли.
 

  Хубавото на Закона за привличането е, че можете да започнете откъдето сте, да започнете да мислите, ама наистина да мислите! И щом започнете да генерирате вътрешно усещането за хармония и щастие, Законът на привличането ще започне да ви отвръща. Сега ще започнете да вярвате в най-различни неща, например в това, че от всичко има повече от достатъчно за всички във Вселената, или ще вярвате, че всичко върви добре за вас. Или ще вярвате, че не остарявате, а се подмладявате. Можем да създаваме нещата такива, каквито ги искаме, като използваме Закона за привличането. Можете да се освободите от наследствените модели, културните норми, социалните убеждения, и да докажете веднъж завинаги, че силата във вас е по-голяма от тази в света. Някои от вас ще си помислят: „Е, това е много хубаво, но аз не мога да го направя” или „Тя няма да ме остави да го направя!”, или „Той никога няма да ми даде да го направя!”, или „Нямам достатъчно пари да направя това”, или „Не съм достатъчно силен да го направя”, или... „Не съм достатъчно богат, за да го направя”, или „Не съм..., не съм..., не съм...” Всяко едно „Не съм” е творчески акт!
 

   Хенри Форд (1863-1947): Дали мислите, че можете, или че не можете, и в двата случая сте прав.
 

   Има ли ограничения за Закона? - НЕ! Ние сме НЕОГРАНИЧЕНИ същества! Нямаме таван. Способностите, талантите, дарбите и силата, които са дадени на всеки индивид на планетата, са НЕОГРАНИЧЕНИ!

   ТАЙНАТА НА ЖИВОТА
   Нийл Доналд Уолш - писател: Няма черна дъска на небето, на която Бог е написал целите ви, вашата мисия в живота... Няма черна дъска на небето – (казва Нийл Доналд Уолш – хубавец, живял в първата половина на 20 век, който... многоточие...) и там е празно... и всичко, което трябва да направя, е наистина да разбера какво правя тук, защо съм тук... Да намеря тази черна дъска и да разбера какво ми е приготвил Бог. Но тази черна дъска не съществува. Така че вашата цел е такава, каквото вие кажете, че е, мисията ви е мисията, която си поставяте. Животът ви ще е такъв, какъвто го създадете. И никой няма да ви съди, нито сега, нито никога.
 

   Отне ми много години да схвана това, защото израснах до голяма степен с идеята, че има нещо, което се очаква да направя и смятах, че ако не правя това нещо, Бог няма да е доволен от мен. И когато накрая схванах, че моята главна цел бе да изпитвам радост, тогава започнах да правя само неща, които ме радват. Имам си девиз: „Ако не е забавно, не го прави!” Радост, любов, свобода, щастие, смях. Това е то. И ако изпитвате радост, като седите и медитирате, направете го! Ако обичате да ядете сандвич със салам, яжте го! Когато галя котката си, това ми доставя удоволствие, когато се разхождам сред природата, това ми носи радост. Искам постоянно да се поставям в това състояние на радост. И когато правя нещо, трябва само да имам намерението за това, което искам, и то се появява. Вътрешното щастие е горивото на успеха. Всяко нещо, което те кара да се чувстваш добре, привлича още хубави неща. 

Вие слушате всичко това сега. Вие привлякохте този филм в живота си и от вас зависи да го приемете и оползотворите. Ако усещате, че това е нещо добро, използвайте го. Ако не е добро, тогава знаете - просто го отхвърлете. Намерете нещо, което ви кара да се чувствате добре, което е в резонанс с вашето сърце. Следвайте блаженството си и Вселената ще отвори врати за вас там, където е имало само стени.
 

   Джоузеф Кемпбъл (1904 - 1987): Следвайте щастието си.
   Tова са най-добрите думи, изричани някога от човек. Ако можете да следвате щастието си, винаги ще следвате пътеката на богатството и благополучието. Радвайте се на живота заедно с нас. Защото животът е изключителен. Той е невероятно пътешествие. Ще живеете в друга реалност, друг живот. Хората ще ви гледат и ще се питат: „С какво сте по-различни от мен?” Единственото, което е различно, е това, че работите с Тайната. И тогава ще можете да бъдете такива, да правите и да имате такива неща, които хората са смятали невъзможни за вас. Навлизаме в нова ера. Ерата, в която последната граница не е Космосът, както би казал Стар Трек, а УМЪТ.
 

   Виждам в бъдещето безграничен потенциал. Безгранични възможности! Помнете, човек използва най-много 5% от потенциала на ума си! В резултат на правилно обучение може да се разкрие 100% от този потенциал! Представете си свят, в който хората използват пълния си мисловен и емоционален потенциал. Можем да отидем навсякъде. Да направим всичко. Да постигнем всичко. Представете си всички добри неща, които желаете. Всяка религия ни казва това. Всяка велика философия. Всеки велик лидер. Всички Аватари, които са живели. Върнете се назад и изучете мъдреците. Много от тях ние ви представихме сега. Знаете ли какво? Всички те разбират едно нещо. Те разбират Тайната. Сега и вие я разбрахте! И колкото повече я използвате, толкова повече ще я разбирате. Може би щеше да е по-лесно, ако бяхте чули тези думи в първия ви ден на този свят. Ако ви говорехме това от първия ви ден на този свят, щяхме да ви кажем: Добре дошли на планетата Земя!
 

   Няма нещо, което да не можете да бъдете, да правите или да имате! Вие сте величествен творец и сте тук заради силното си изрично желание да бъдете тук. Продължавайте напред, мислете за това, което искате, привличайте изживявания, които да ви помогнат да разберете какво искате. И щом веднъж решите, мислете само за това. Повечето време ще събирате данни, които ще ви помогнат да решите какво искате. Но истинската ви работа е да решите какво искате и да се фокусирате върху него! Защото само като се фокусирате върху това, което искате, ще го привлечете! Това е процесът на Творчество. Вярвам че сте велики, че има нещо чудесно във вас. Без значение какво се е случило в живота ви, или стари се мислите. В момента, в който започнете да мислите правилно, това НЕЩО, което е във вас, тази Сила вътре във вас, която е по-велика от света, ще започне да се проявява и ще завладее живота ви. Тя ще ви нахрани, ще ви облече, ще ви води, ще ви закриля. Ще ви насочва, ще подкрепя съществуването ви, ако й позволите това. Това е, което знам със сигурност.

   „Мамо, това ще ти помогне.”
   ЧУВСТВАЙ СЕ ДОБРЕ
   --------------------------------------------------------
   За повече информация посетете сайта:
   www.thesecret.tv

Специални благодарности на
   Джери и Естер Хикс
   www.abraham-hicks.com

   Редакция на българските субтитри:
   д-р Петър Найденов, www.anhira.com







No comments: